Home / Kurssit ja koulutukset / Pentutestaus ja kasvattajan tuki

Hyvin tehty pentutesti kertoo pennun oppimiskyvystä ja hyvinvoinnista.

Pentutestejä tehdään mieluiten 6-7 viikkoiselle pennulle. Pentutestillä varmistetaan, että oikea pentu saa juuri oikean omistajan. Vahva sosiaalistaminen on elintärkeää pennulle, ja tutkimusten mukaan sillä on suuri vaikutus koiran rohkeuteen aikuisiällä. Mikäli pentueessa ilmenee esimerkiksi joku arempi pentu, sille saadaan oikeanlaisella sosiaalistamisella paremmat eväät elämään. Ammattilainen ei lue testiä pilkun tarkkaan, vaan katsoo jokaisen tapauksen pentukohtaisesti.

Tekemämme testi on Janita Leinosen sovellettu ja  muokkaama versio Cambellin testistä, englantilaisten työkoirien testistä, tanskalaisesta pentutestistä ja opaskoirakoulun pentutestistä. Jokainen pentu saa oman kirjallisen testipaperin eri osa-alueista ja tuloksista.

Kasvattaja voi tilata koko pentueen testauksen tai pennun ostaja voi tilata testaamaan muutaman vaihtoehdon, joista ei osaa valita sopivinta pentua itselleen.

Koska uusimmat tutkimukset osoittavat myös kasvattajan tekemän työn tärkeyden, me Koiranomit voimme auttaa siinäkin. Neuvomme sinua tekemään turvallisen ympäriston pentujen virikkeistämiseksi ja sosiaalistamista varten.

Katso Alkavat Kurssit Täältä